Nieuwe paden banen is een ontdekkingstocht naar hoe je iets nieuws in de wereld zet. Hoe baan je een nieuw en onbekend pad? Hoe geef je vorm aan iets wat er nog niet is? Hoe ga je je eigen weg?

In het boek lees je hoe verschillende pioniers dit hebben gedaan op het gebied van zorg, onderwijs, ouderschap, werk, kunst en natuur. Saskia op de Weegh neemt je mee in haar avontuur langs deze bijzondere mensen, stap voor stap haar nieuwsgierigheid volgende.

Het boek is een ode aan de ontdekkingstocht: een uniek avontuur aangaan, je eigen ervaringen opdoen en jouw waarheden ontdekken. Reis mee langs de inspirerende voorbeelden, prachtige foto’s en waardevolle inzichten, en ontdek jouw avontuur!

het boekavontuur
Het avontuur om het boek te maken begon in augustus 2015 in een cafeetje in Deventer:
‘Wat is avontuur voor mij?’, vraag ik me af nadat ik zojuist het boek Trekhaak gezocht van Tjerk de Ridder en Peter Bijl uitgelezen heb. Een boek maken, popt als antwoord in me op. ‘Waarover gaat je boek?’, vraagt Marja me de volgende dag, terwijl we langs de IJssel wandelen. Ik heb haar nog maar net ontmoet en verteld over m’n ervaring de dag ervoor. Over verhalen van mensen die nieuwe paden banen, vertel ik. Marja blijkt redacteur te zijn en biedt spontaan aan de redactie van het boek te doen. Bijzonder voor iemand die ik nog maar een half uur ken. Opeens is dit boek ’geboren’, of in elk geval het avontuur om het te maken, de reis.

In totaal ontmoette en interviewde Saskia 10 zeer verschillende pioniers over de nieuwe paden dat zij baanden.
In de natuur op Schiermonnikoog ontdekte ze de kracht van de natuur en aanwezig zijn en maakte ze tot haar eigen verrassing de foto’s voor het boek.

‘Het was een geweldige reis om volledig m’n eigen pad te bewandelen, de mensen waar ik nieuwsgierig naar was te interviewen, onverwacht prachtige foto’s te kunnen maken en ook nog het boek waarin een cadans ontstond tussen foto’s, verhalen, gedichtjes en reflecties.’ – Saskia op de Weegh

Nieuwsgierig? Waar het boek te koop is.