Weer op Schiermonnikoog!

Onder de kerstboom lagen drie grote cadeau’s. Eén ervan was voor mij: een bon voor 2 nachten Schiermonnikoog om te werken aan m’n boek en/of vakantie. Ik ging meteen na de kerstvakantie, vanuit de stilte, aan het werk op m’n lievelingsplek in de natuur!

Meer foto’s
Zodra ik er was verwachtte ik helemaal verbonden m’n voeten te kunnen volgen, net zoals de vorige keer. Het tegenovergestelde gebeurde. Ik wist niet wat ik wilde en voelde me onrustig. Ik las de ontvangen feedback van m’n meelezers en wandelde wat over het eiland. Aan het einde van de tweede dag besloot ik om de volgende dag m’n laptop dicht te laten en de hele dag te gaan wandelen. Ik was nu immers op Schier! Vanaf dat moment sloeg alles om. Ik genoot volop van de natuur en de hele dag scheen de zon. Ik maakte prachtige nieuwe foto’s. Zo bleek werken aan m’n boek wandelen en fotograferen te zijn. De foto’s zijn een geweldige aanvulling op wat ik al had. Er komen nu twee keer zoveel foto’s in het boek.

Een cadans
Vorige week toen ik veel ruimte had gemaakt om aan m’n boek te werken, ontstond de cadans van het boek. Ergens had ik het al eens zo voor me gezien en nu was het er opeens. De natuurfoto’s die samen met de interviews, gedichten en persoonlijke reflecties een ritme vormen: gedicht, natuurfoto, portretfoto, interview, reflectie, natuurfoto en dat dan 11 keer. 66 kunstwerkjes, omsloten met een start en afronding.

Een belangrijke stap om het ritme te ontdekken was om te delen wat ik had, zodat ik via de feedback en door er zelf opnieuw naar te kijken, de ‘flow van het boek’ kon ontdekken. Nu voelt het rond en kan ik het tekstueel en grafisch afmaken.

Duurzaam drukken
Ook kon ik nu de stap naar een drukker zetten en werden de eerste twee lezingen over het boekavontuur ingepland. Waar ik erg blij mee ben is dat het mogelijk is om het boek volledig duurzaam, craddle-to-craddle, te laten drukken! Zo krijgt de verbondenheid met de natuur ook daarin zijn plek.

Een gedachte over “Weer op Schiermonnikoog!

  1. Leuk dat je boek ook zo ecologisch is als de inhoud van het boek.
    Ik ben benieuwd naar je werk!
    Succes met dit mooie pad dat je bewandelt!

    Liefs,
    Gitte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *